...

Loading

WP Shoutbox

Online
  • 0 Členovia
  • 5 Hostí.
Archív článkov

Velická dolina 26-27. 10. 2013

Sobota

Opálová stena – Pilier M. Kriššák, M.Pelc.

Prvú dĺžku natiahla Julka a po dolezení k nej sme sa rozhodli zlaniť a bágle nechať pod nástupom aby sme z lezenia aj niečo mali, lebo s bivakváhou na chrbte by to bolo trápenie. Cesta asi nie je často lezená. Druhá dĺžka bola zaujímavá. Môj subjekt. pocit bol že viaceré miesta si pýtali viac ako za IV. To mi opäť potvrdilo skúsenosť, že sa netreba zamerať a spoliehať na nižšiu obtiažnosť v sprievodcovi, s rezervou sme potom  menej prekvapení. Po zostupe do Kvetnice popri Opálovej veži s krásnymi líniami, opantaní pokojom hôr sme sa zahĺbení do nočnej oblohy  stali súčasťou všetkého. (Z jedného zo sputnikov nám zakývali Jurij s Lajkou, okolo krúžil George C.)

Nedeľa plán káva potom sa uvidí, lebo týždeň bol náročný aj zdravíčko Julke veľmi neprialo, ale srdiečko si pýta svoje a rozhodnutie bolo jednoznačné

Granátová stena – Ľavou časťou steny M. Kriššák, J. Weincziller.

Prvá dĺžka bloky a trávy, ale druhá to bola parádička. Kompaktná platňa so špárkou na mikráče, vaničky, rajbasíky, proste nádherná dĺžku asi 40 m som potiahol  vpravo od zakreslenej línie. Ďalej asi 7-8 dĺžok na vrchol by bolo jasne o inom keby na štande nepadlo rozhodnutie a tím R&J zvolil ústup zlanením kým sa ešte dalo. Parádička z poslednej dĺžky dvoch lezeckých dní prekonala všetky očakávania a zmazala sklamanie z rozhodnutia. Máme tak dôvod pre návrat do steny.

Hore zdar a svetu mier.

R&J

One Response to “Velická dolina 26-27. 10. 2013”

  1. 1
    Don Mateo Says:

    Keď vyrastiem aj ja budem horolezec a vyberiem sa do Tatier Vysokých.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.