...

Loading

WP Shoutbox

Online
  • 0 Členovia
  • 4 Hostí.
Archív článkov

Dolina musí byť tvrdá …

… hovoria miestni a aj  Joži Palasthy,u ktorého sme sa udomácnili na celé leto ,keď sme chodievalii liezť do Demänovskej doliny.
A aj teraz v sobotu v klasickej zostave Mateo, Erkan a ja, pretože iní lezú asi niekde inde, alebo ako som sa minule dozvedel, “každý si v tom lezení nájde to svoje”. Tomu až tak dobre nerozumiem, čo je to “to svoje”.
Celková pohoda, ktorú som pri lezení cítil , zrejme vyplývala  z toho, že som to bral tréningovo – liezť v inej neznámej oblasti, zdokonaliť techniku, či posunuť svoju hranicu o stupeň vyššie, ako si len zapísať nejakú cestu do denníčka, ktorý vlastne nemám. Naša snaha bola zakončená úspešnými prelezmi veľmi pekných ciest. Za zmienku stojí miestny skvost ” GRGO PITIČ obtiažnosti 7b+/c nesúci meno po celom sektore, ktorý sa  v sobotu  podarilo zdolať aj MATEOVI!!! a ten okúsil ako chutí zapnúť zlaňák v takejto ceste!!! Moju motivačnu odmenu zrejme zo skromnosti odmietol.
RADKO

DD, dolina plná nádherných, kvalitných a ťažkých stien, pre niekoho strašiak pre iného láska na prvý pohľad. Ja som toto leto zažil oboje. Prvé pokusy skôr odrádzali ale vďaka Radkovej trpezlivosti a podpore som postupne začal prebíjať cestu za cestou (niektoré som neprebil dodnes, nevadí). Strávili sme tam skoro celé leto a aj keď som pôvodne xcel viac xodiť do Tatier neľutujem. Dôležité je že sme liezli a zažili kopec zábavy i keď niekedy trochu bolí ale to patrí k lezeniu. Grgo Pitič, cesta asi na hranici mojix momentálných a mentálných možností, 23 pokusov, až nakoniec motivačne sľúbené malé teplé pivo so soľou, no neprelez to.

Prajem každému aby si zapol ten svoj zlaňák, to za Vás neurobí nikto.

Munila už to skúsil, kto sa ďalší pridá?

MATEO

foto http://trener35.rajce.idnes.cz/2012_09_DD_Grgo/

One Response to “Dolina musí byť tvrdá …”

  1. 1
    Rosto Says:

    Mal som možnosť chytiť Grga…, preto chlapi gratulujem k prelezom, lebo tam to už nie sa pre výkendových povaľačov, ale pre podstivých posúvačov vlastných hraníc a to sa mne nie vždy chce.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.