...

Loading

WP Shoutbox

Online
  • 0 Členovia
  • 3 Hostí.
Archív článkov

Biela Dolinka-Liptovský Ján 25.4.2010

Lezenie v Bielej Dolinke – Liptovský Ján v máji 2009 bol môj a Julkin prvý kontakt so skalou a keďže prvá láska je naj, táto oblasť sa stala našou srdcovkou. S Peťom, Jarkou a Soňou sme využili veľmi pekný deň a urobili si výlet na Liptov. Veľa Prešovčanov odrádza vzdialenosť, tak si radšej pospia a zájdu na pivko – na zdravie! Z Prešova sme vyrazili niečo po 7:00 a vrátili sme sa asi o 20:00. Pred desiatou sme už v pohodičke liezli.

Vstup do dolinky, vôňu a vlhkosť ihličnatého lesa rušia lesné mechanizmy ťahajúc po rozrytom chodníku kmene padnutých stromov. Žiaľ asi niet v tejto krajine doliny, ktorá by minimálne neústila v takýchto desivých obrazoch.

Pozreli sme si všetky sektory a liezli v City Center, na Veži a Hrádockej. Mne sa podarilo s odsadnutím vytiahnuť Ropuchu VI, minulý rok ma nepustila. Peťo okrem iného liezol Hlavolam VII a Posledný sen VII +. Lezenie je tu veľmi pekné. V sektore Hrádocká hlavne vo vyšších častiach ciest. Na TR som išiel Posledný sen, čím som privoňal k vyššej obtiažnosti (Haľki ma vytiahol aj Julku :))), no aj tak, bol to zážitok. Cesty sú veľmi dobre odistené. Občas sa niečo v ruke pohne…(veruže nám aj riadny šuter preletel popri hlavách). Cestou si obzrieme ešte Kanceľ.

Ja mám na dnes viac ako dosť, ale som spokojný lebo Ropucha pustila a myslím že veľmi spokojní sme všetci. Do budúcna mám v tejto veľmi peknej lokalite plány no o tom potom.

Odkaz: http://www.bieladolinka.szm.com/

Rosťo  

4 Responses to “Biela Dolinka-Liptovský Ján 25.4.2010”

  1. 1
    Rosto Says:

    fotky pridám keď to bude možné…

  2. 2
    Chemik Says:

    Cau Rasto, s cim mas problem? Mozem ti nejako pomoct?

  3. 3
    Rosto Says:

    caf Chemik uz som o tom hovoril s Marcelom. Vytvoril som galeriu a neda sa dať do clanku ani ju na stranke nezobrazuje …?

  4. 4
    Chemik Says:

    V sekcii “Fórum” som vytvoril temu “HOWTO – návody, ako na to?”. Pridal som tam navod ako zobrazit galeriu v clanku.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.