...

Loading

WP Shoutbox

Online
  • 0 Členovia
  • 8 Hostí.
Archív článkov

Španielsko-Siurana 2012-diel.V

25. Decembra – Siuranella centre

Ráno pravidelný rituál, Radko venčí Erkana, mi spíme, Radko varí čaj a chysta raňajky, mi spíme, 9:30 keby som nebol hladný ešte furt spím, až neúprosné volanie divočiny (WC) ma donutí vstať. Po raňajkách ideme liezť. Niečo ľahšie na rozlezenie a Maestro cvaká 7c+, Radko je šťastný približuje sa k svojmu 8a. Ja som v druhom pokuse zapol 7a a čo nebýva u mňa zvykom vedľa ešte jedno 7a na OS. Cestou zo skaly pozorujeme maďarský úspešný prelez 8a. Večer ideme k buzerantovi na pivo a potešiť čitateľov stránky, fšetkých dvoch čo ma doma čakajú.

Slavo píše: Po nádhernom dni strávenom v lištovom sektore, kde domovine blízkej 7c+ som síce po otestovaní s rozpichanými prstami, ale plný optimizmu rozhodnutý nasledujúce lezenie venovať športovým cestám v previse.

Radko píše: Radko nepíše, je to muž činov a preto nám varí večeru.

26. Decembra – Rest day

Súdruh generál, Vaše blahorodie, pán Veľkomožný, počas mojej služby sa nič zvláštneho nestalo, ale stane se…

27. Decembra – Margalef

Vystúpili sme z auta a nevšímajúc si námrazu na listoch, odpochodovali sme do sektoru v tieni. Kosa jak v ruskom filme, nacvakal som 7b a že dám jeden pokus a utekáme na slniečko. Pokus som dal a utiekli sme. Slnečné sektory a borcami vyhľadávané 7c-čka a 8a-čka boli už kvalitne zadžubané lezcami z celého sveta. Aj tak dobre. Večera ako vždy znamenitá.

28. Decembra – Siurranella centre

Vstaneme na pohodu, raňajky a pred obedom sme pod skalou. 7a na rozlez, borci si cvakajú svoje 7c+. Slavo mi natiahol 7b, idem kuknúť do toho na haňbu topa-rope. Je to posledný deň, zajtra letím domov a tak vyzerá aj moje lezenie, z jednou nohou v lietadle a z druhou ešte na skale. Ako hovorí Maestro, zhasli kolty. Zhasli kolty, spadla klec a môjmu španielskemu lezeniu 2012 je koniec. Ale Limonádovi Joe vraví: “Já se vrátím Dagu Bedmene a semnou příde i zákon. Adios Siurana. Muchas gracias Gringos. A držím palce v 8a.

Vysvetlivky: Borci = Maestro Slavo a Radko

Fotky = Budú až sa borci vrátia

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.