...

Loading

WP Shoutbox

Online
  • 0 Členovia
  • 3 Hostí.
Archív článkov

Chata pri Zelenom plese 5-8. marec 2015.

Plán z minulého roka na klubovú akciu vyšiel. Od prvého dňa sme boli plný počet osem.
Štvrtok: Po príchode na chatu sme sa s Julkou odpoludnia vybrali na Závojový ľadík, pridal sa Chemik. Pod ľadom kopa naviateho snehu poriadny vetrisko so snežením. Liezli sme takmer naslepo so zamrznutými viečkami. Vrátili sme sa v tme a Chemikovi sme zabezpečili večerné lyžovanie pri čelovkách. Ľubo s Haľkim kuli plány a neskôr dorazil Višňa, Marcel a Miško.
Celú noc fúkalo a snežilo. Podmienky na lezenie sa výrazne zhoršili, skaly obeleli.

Piatok: Z pôvodného Peťového a Ľubového plánu sa stal Ľavý Y, ku ktorému sa ťažko prešlapali a prečistili ho. Z relatívne pohodovej cesty sa razom stala oveľa ťažšia lajna. Višňa s Marcelom išli do Strážnika cestu Koncert sa nekonal, ja Julka a Miško do Ovčej stezky s iným nástupom pre množstvo snehu.

Sobota: Haľki s Miškom išli cestu No a čo, ja s Julkou Koncert sa nekonal, Višňa s Marcelom si užili lyžovačku z Baranieho sedla. Chemika s Ľubom stiahli povinnosti domov.

Nedeľa: Ja s Julkou sme dozerali na Haľkiho, lebo ho svrbeli cepíny a mačky a nenašiel sa nikto s kým by mu bolo učinené zadosť , tak sme ho zobrali komínom naľavo od ciest ktoré sme už liezli a držali ho nakrátko, Višňa s Marcelom lyžovali zo Žeruchovej kopy. Miško sa pripravoval na zostup do jarných dolín.
Podmienky na lezenie neboli tak dobré ako pred týždňom. Nového snehu bolo asi 50 cm.  Okrem Boceka sú ľady pekne vytečené, aj Medený.Na slnečnej strane to zo žľabov napoludnie odvšadiaľ sypalo.
Nič svetoborné sme nepredviedli, ale bolo nám spolu fajn. Teraz pri dobrej muzike s hlavou plnou výziev sa z vydarenej akcie veľmi teším a zároveň s úsmevom smutniem že už to skončilo v momente keď som sa troška zaklimatizoval na zimné lezeníčko.

Hore zdar a svetu mier.
Rosťo.




Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.