...

Loading

WP Shoutbox

Online
  • 0 Členovia
  • 5 Hostí.
Archív článkov

Hoch im Norden,lezecká oblasť ITH

Tak, konečne si vychutnávam lezenie na skalách a pohyb vo vertikálnej dimenzii. To vychutnávanie skaly sa odohráva v oblasti ITH asi 50km južne od Hannover-u. Sme tu s Monikou už sice po piatykrát, ale dnes je to o niečom inom lebo sme vystrojený 520 stranovým sprievodcom  s tisíckami ciest.

Prvý raz sme tu boli pred rokom a to sme chodili popod skaly a čumily do sceny co a jak. No a nakoniec sme vyliezli jednu cestu. Cesty niesu pod nástupom označené a nity sem a tam. No a moje Friendy s vklínencami odpočívaju doma v skrini…Hned bolo jasne že si tu bez sprievodcu nezaliezeme.

Skalná oblasť je tvorená vapencovými vežami a múrmi podobne ako Turniska. Dĺžka ciest sa pohybuje od 20 do 29metrov a každá cesta konči zlaňakom. Cesty do kl.V. su vačšinou neodistené ale da sa to v pohode odistiť. Cesty kl.VI. su odistené iba ak nejde nič zaloziť alebo okolo ťažkého miesta. Cesty kl.VII. a vyššie su odistené ,ak je nastup do cesty za V. tak prve istenie moze byť aj 5 metrov od zeme. Zrejme to odisťovali osmičkový lezci. No a začiatočníci to majú stále ťažké. Ja som si na tento štyl rýchlo zvykol a so sprievodcom sa dá parádne zaliezť, a pod cestou sa netvoria fronty(pokiaľ  sa tam nenasačkuje začiatočník).

Za tie dva dni čo sme tam boli liezli sme iba v jednej časti ITH na piatich skalných  vežiach z celkového počtu 27 skalných veži. Kedže sme obaja boli nachladený tak sme sa len rozliezali a liezli cesti na OS do obťiažnosti VII. Nabudúce sa možno pošťasti a vylezieme aj niečo ťažšie.

horám  zdar a do skorého videnia.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.