...

Loading

WP Shoutbox

Online
  • 0 Členovia
  • 2 Hostí.
Archív článkov

37.Transcavallo 2020

V dňoch 14.15.16. februára 2020 som sa spolu s ďalšími 7 chalanmi so Slovenska zúčastnil legendárnych skialpinistických pretekov Transcavallo. Išlo už o 37.ročník 3 dňových pretekov dvojíc v oblasti Alpago, provincia Belluno, kde sa aj napriek slabším snehovým podmienkam podarilo organizátorom pripraviť náročné trate s celkovou dĺžkou 40km/+ 4500 vm. ( O čo to bolo kratšie, o to to bolo rýchlejšie.)

Na štart sa postavilo cca 70 dvojíc z celého  sveta, kde nechýbali ani pretekári z TOP 10 na svete. Spomeniem aspoň talianov BOSCACCI-EYDALLIN (neskorší víťazi), rakúšania HERRMANN-HOFL, či francúzi GACHET- BON MARDION, no a samozrejme Squadra Slovakia “Mladé pušky” DANKO-FRAŇO, JAMBRICH-VOLNÁR a “Staré korytnačky” BUKOVINSKÝ- DŽUGAN a PAVČÍK- PAVELEK.

Po troch dňoch rýchleho a zbesilého pretekania, s výšľapmi  niekedy až 55°a následnými ťažkými zjazdami sme napokon preťali cieľ na 30.mieste celkovo a v kategórii nad 40 rokov sme skončili 6. Mladé pušky zo Slovenska Danko-Fraňo sa umiestnili v Top 10 na 9.mieste a pár miest za nimi 13. Jambrich – Volnár.  Za nami potom prišli ešte Bukovinský-Džugan na 38.mieste.

Krátke video z pretekov

Touto cestou sa chcem poďakovať ešte Kamilovi Novotnému za zapožičanie mikrobusu.

Hore zdar.

Stano

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.