...

Loading

WP Shoutbox

Online
  • 0 Členovia
  • 5 Hostí.
Archív článkov

Volia veža (štaflovka + stanoslawski)

fussekla nám odoslal(a) nasledujúci článok:

Pozerám shmu.sk. Počasie na nasledujúce 2 dni v tatrách priaznivé. Obvolávam polovičku Prešova a zisťujem, že na tom východe sa až tak zlé nemáme, keďže každý z lezcov maká v práci ako drak. Nakoniec sa predsa šťastena usmiala aj na mňa a našiel som spriaznenú dušu na lezenie.

Chudák Dávid, akurát sa vrátil z Rumunska. Ani sa nestihol ohriať doma pri teple rodinného krbu a už kráčal so sviňou na chrbte Mengusovskou dolinou.

Ráno bolo krásne, bez mráčika priam ideál tatranského lezenia. Romantiku sa nám pokúsil zrušiť buzerujúci ochranár vetou “Legitimujte sa a chlapci. Ak Vás tu nájdem bivakovať, pripravte si 2000 sk.”

Pri pohľade na jeho 200kg živej váhy som rozmýšľal ako sa vôbec dostal hore. Usmiali sme sa na neho a v duchu si povedali… ‘Len keď nás nájdeš…’ a pokračovali pod Voliu vežu. Ešte v ten deň sme vyliezli Štáflovku, zlanili pod nástup a pod rúškom tmy našli miesto na bivak.

Počasie nám prialo lebo spadla taká hmla, že aj keby strašne chcel, tak nás ochranár nemá šancu nájsť. Ráno nás privítala opäť oblohou bez jediného mráčika. Rýchlo sme zahladili všetky stopy nočného bivaku, vykonali všetky rané slasti a opäť sa vybrali pod nástup. Za cieľ nášho lezenia sme si vybrali Stanislawskeho cestu. Za 3 hodinky sme stali na vrchole, za dažďa zlanili pod nástup a opäť za krásneho počasia zišli do civilizácie.

A čo na záver??? Peniaze a robota niesu všetko… Do hrobu si ich aj tak nezoberiete

Comments are closed.