...

Loading

WP Shoutbox

Online
  • 0 Členovia
  • 6 Hostí.
Archív článkov

Ako poukázať 2% z dane

Takže tu máme zase čas na to, aby zme zaplatili nášmu skvelému štátu za to, že sme minulého roku pracovali. Je tu ale zase raz možnosť, aby sme z tejto dane podporili aj združenia, ktoré sú Vášmu srdcu, bydlisku, alebo záujmom blizšie. Je tu čas darovať 2% z dane niektorej neziskovej organizácii. My len môžeme dúfať, že si vyberiete práve nás. Ak by ste sa rozhodli pre náš klub, tak čítajte ďalej. Dozviete sa postup ako to máte spraviť a nájdete tam aj tlačivá, ktoré treba vyplniť.

Dôležité termíny:

do 31. marca 2010
Podanie daňových priznaní zo strany daňovníkov (FO), ktorí podávajú daňové priznanie + podanie daňových priznaní právnickými osobami – Vyhlásenie je už súčasťou daňového priznania

do 30. apríla 2010
Zasielanie vyhlásení zo strany daňovníkov, za ktorých daňovú povinnosť vyrovná zamestnávateľ (zamestnanec okrem vyhlásenia zasiela aj Potvrdenie o zaplatení dane)

Popis krokov pre venovanie 2% z dane

Ak si podávate daňové priznanie sami (napr. živnostníci):
1. Ak vypĺňate Daňové priznanie pre fyzické osoby – typ A, potom venujte pozornosť VIII. oddielu s názvom Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov FO podľa § 50 zákona. Ak vypĺňate Daňové priznanie pre fyzické osoby – typ B, potom venujte pozornosť XII. Oddielu s názvom Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov FO podľa § 50 zákona. Do príslušných koloniek uveďte:

sumu 2% z vašej dane: (napr. 12345 Sk)
IČO: 31946071
Právna forma: Občianske združenie
Názov: C.A.P. – CLUB ALPINISTOV PREŠOVSKÝCH
Sídlo: Levočská 120, 08001 Prešov

2. Vyplnené daňové priznanie za rok 2009 doručte vášmu daňovému úradu a uhraďte daň.

Ak ste zamestnaní:
1. Požiadajte svojho zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania preddavkov na daň z príjmov a o vystavenie potvrdenia o zaplatení dane.

2. Vyplňte vyhlásenie o poukázaní 2 % dane. Uveďte vaše meno, rodné číslo, bydlisko a sumu zodpovedajúcu 2% zaplatenej dane.

3. Najneskôr do 30. apríla 2010 pošlite/doručte formuláre daňovému úradu v mieste vášho bydliska.

V prípade že neviete kde je váš daňový úrad, môžete si to zistiť na stránke daňového riaditeľstva, alebo sa obráťte na nášho financmajstra Marcela Pašmika alebo predsedu Paľa Višňovskeho (možno to tam za Vás aj odnesú ;-).

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.